Kolekcija kozarcev  ''Izrazi prvobitnosti''

Kristalni kozarci za vodo in žgane pijače.

Kristalni kozarci STORIES designPrvobitni izraz resnice sveta uteleša jajce. Simbolno ga povezujemo z nastankom sveta, v številnih kulturah nastopa kot simbol obnavljanja narave, predstavlja ustvarjalno moč svetlobe, je simbol blaginje in simbol vrednot počitka.

Kapljo steklene tekočine, ujete v živahen kristalni kozarec, ki se radoživo, vendar stabilno ziblje na lastni okroglini dopolni in umiri  mehko oblikovan podstavek iz 2,5 milijonov let starega lesa – ksilita ali podstavek iz orehovega lesa.

Idejna avtorica kolekcije kristalnih kozarcev Izrazi prvobitnosti je Mateja Krašovec Pogorelčnik, soustanoviteljica blagovne znamke STORIES design.

Okusi, želje in priložnosti obdarovanja so različni. Izberete lahko manjše ali večje kozarce, iz kristala ali kristalina, na ksilitnem ali orehovem podstavku, v elegantnem darilnem pakiranju, s knjižico zgodb IZRAZI PRVOBITNOSTI in certifikatom. Kozarci in podstavki so ročno delo izkušenih slovenskih mojstrov, zato je vsak izdelek unikaten.

Materiali

Steklo iz Steklarne Rogaška

Jajčasti kozarec linije Stories Design je plod ročnega in timskega dela izkušenih steklarskih mojstrov Steklarne Rogaška, ki je med proizvajalci kristalnih izdelkov v samem svetovnem vrhu in ima 350-letno tradicijo. Izdelki iz rogaškega kristala krasijo domove številnih znanih in cenjenih osebnosti, tudi Billa Clintona in kraljice Elizabete II. Kozarci mehkih oblik so izdelani iz prvovrstnega kristala ali kristalina, ki ju zaznamujeta značilen sijaj in bogat kovinski zven. Zaradi okrogline in principov težnosti je kozarec igriv in nekaj posebnega. Čudovito se prilega v dlan, svojevrsten čar pa mu daje tudi pod posebnim kotom odrezan vrh.

Ksilit iz Premogovnika Velenje

Ksilit je redka, dva in pol milijona let stara ter zato izredno dragocena surovina z visoko estetsko vrednostjo. Gre za  manj pooglenele dele lesnatih rastlin, z ohranjeno značilno strukturo lesa. Ksilit najdejo rudarji globoko pod zemljo v rudnikih v okolici Velenja.  Zaradi svoje občutljivosti lahko ksilit obdelujejo  le najbolj izkušeni. Inovativen tehnološki postopek predelave je Ksilit d.o.o. zaščitil na slovenskem patentnem uradu. Podstavek iz prestižnega ksilita prebudi v kozarcu najbolj žlahtno osebnost. Zaradi globoke temne barve je material na pogled zelo eleganten, zaradi ročne izdelave pa je na otip svilnato gladek.

Slovenski oreh

Oreh je mogočno drevo, orehov les pa eden najbolj izbranih lesov, ki rastejo v Sloveniji. Cenjen je zaradi redkosti, zaradi žlahtne barve in zaradi žametnega otipa. Eleganten podstavek za kozarec iz lesa plemenitega oreha tvori s kozarcem mogočen par. Spreten mojster Darko Škufca, ki se že vrsto let ukvarja z rezbarjenjem pohištva, opreme in drugih elementov za lepši dom, je svoje delo izvrstno opravil. Iz mogočnega orehovega lesa je ustvaril mehko jajčasto obliko s nežnim utorom, v katerega se živahni kozarec lepo prilega in se vanj udobno ugnezdi. Darko ročno obdeluje tudi podstavke iz dragocenega ksilita.

Posebnost blagovne znamke

Posebnost blagovne znamke STORIES design® so originalne kratke zgodbe, ki spremljajo vsako kolekcijo v obliki miniaturne knjige. Umetniška besedila temeljijo na oblikovalskih izhodiščih in tako ustvarjajo podlago za intenzivnejše doživljanje ter globlje razumevanje dizajna.

 

Nega izdelkov STORIES design®