Obvestilo o spletih piškotkih in o namenih obdelave podatkov

4 - SD d.o.o., Koroška c 62b, 3320 Velenje (v nadaljevanju: ponudnik), na spletnem mestu http://www.stories-design.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki).

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uprorabnikov računalnik ali na drugo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta se podatki, pridobljeni s pomočjo piškotka ob prejšnjem obisku, lahko preberejo

Piškotki na spletnem mestu ne omogočajo identifikacije posameznika in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katerega konkretnega uporabnika (ime in priimek ali drugi osebni podatki) gre.

S pomočjo piškotkov ponudnik pridobi informacije o načinu uporabe spletnega mesta, predvsem o pogostosti obiskovanja spletnega mesta, o najbolj branih vsebinah, o povprečnem času obiska ipd. (spletna analitika).

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcu podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Upravljavec podatkov Ime piškotka Namen Namen – podrobno Trajanje piškotka
4 - SD d.o.o. _utma
_utmb
_utmc _utmz
Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke.

S piškotkom _utma GA loči uporabnike in njihove spletne seje med seboj. Piškotek služi predvsem štetju obiska na spletnem mestu ter ugotavljanju datuma prvega in zadnjega obiska spletnega mesta.

S piškotkoma _utmb in _utmc GA beleži nove spletne seje. Piškotka služita predvsem ugotavljanju, kako dolgo se uporabniki zadržujejo na spletnem mestu, na podlagi česar lahko ponudnik ustrezno prilagaja vsebine na spletnem mestu.

S piškotkom _utmz GA beleži, na kakšen način uporabniki pridejo na spletno mesto (npr. katero besedo vpišejo v iskalnik Google, ali preko katere oglasne kampanje pridejo na spletno mesto ipd.).

Več o spletnih piškotkih, ki jih uporablja program Google Analytics, si lahko preberete tukaj (v angleščini).
_utma – 2 leti
_utmb – 30 minut
_utmc – do konca spletne seje
_utmz – 6 mesecev
4 - SD d.o.o. 014f4c0bcd2a4296bd7a16d7bd2ebef0 Spletna analitika S pomočjo piškotka spletno mesto loči uporabnike med seboj, brez možnosti identifikacije. Do konca spletne seje
4 - SD d.o.o. 2ff815a62be007c6eab746652c6cd584 Nastavitev jezika S pomočjo piškotka si spletno mesto zapomni izbiro jezika, ki jo je opravil uporabnik. 1 leto

Na spletni strani uporabljamo tudi piškotka cc_cookie_accept in cc_cookie_decline, ki si zapomnita vašo odločitev glede uporabe piškotkov. Trajata 1 leto.

S podajo soglasja za namestitev piškotkov se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.